Laatste corona nieuws

Laatste corona nieuws...

Update 06-04-2021

We zijn nog niet van de corona-maatregelen af, maar toch neem ik het voortouw om alvast vooruit te kijken. Tijd voor een beetje positiviteit. Op de site staan 2 nieuwe planningen met data voor het weer oppakken van de dansactiviteiten deze zomer. Ik ga uit van 2 startdata: of vanaf 13 mei of vanaf 1 juni.

We beginnen dan met het inhalen van 5 lesweken van vorig jaar. Daarna is er de mogelijkheid, om gedurende de zomer, mee te doen met een leuke BLIJF BIJ cursus en/of een verdiepende TECHNIEK-cursus.

Op dit moment kunnen we nog niets, maar zodra de mogelijkheid zich voordoet zijn wij voorbereid en kunnen we weer van start.

Onnodig om te zeggen dat ik/wij er ongelofelijk veel zin in heb(ben). Hopelijk tot snel.


Update 23-03-2021

We kunnen weer een persconferentie afvinken en concluderen dat er geen veranderingen zijn ten aanzien van het coronabeleid, wat tot gevolg heeft dat wij de dansschol nog steeds niet mogen openen. Ik kan u niet meer uitleggen wat dit met mij doet en dat ga ik dan ook maar niet meer doen…

Filmpjes Urban Latin

Afgelopen weken heb ik helaas geen filmpjes op kunnen nemen wegens een zware blessure aan mijn rechterheup/bovenbeen. Bij één van mijn eigen trainingen heb ik mijn rechterheup een kort moment uit de kom gehad en heb ik sindsdien even niet kunnen dansen. Maar het goede nieuws is dat ik weer redelijk hersteld ben, weer licht train en dat er weer filmpjes kunnen worden opgenomen.

Buiten lessen geen optie…?

Een klein aantal leerlingen hebben gevraagd of buiten lessen geen optie is; Voor de lessen die wij aanbieden is dit helaas geen optie. Alle dans-/fitnesslessen die wij geven behoeven een absoluut vlakke ondergrond om blessures te voorkomen. Bij dans ligt de nadruk vooral op zijwaartse bewegingen met de voeten aan de vloer en dat is gevaarlijk op een niet vlakke ondergrond.

Zomer Dans-/Urbanlessen

Vooruitlopend op…, voor alle stijldansgroepen geldt, dat wij over de zomerperiode alle lessen weer gaan inhalen die nog moeten worden gegeven. Zodra er zicht is op heropening zal ik direct een nieuw schema rondsturen met daarop de nieuwe lesdata. Natuurlijk gaan in de zomer ook de Urban Lessen weer door. Ik kan niet wachten!!


Update: 02-02-2021

Het wordt steeds moeilijker….

Zoals door premier Rutte is meegedeeld op de persconferentie van dinsdag 2 februari zal de lockdown in ieder geval tot 1 maart worden verlengd. Dat wil zeggen dat de dansschool dicht moet blijven en er ook nog geen perspectief is wanneer we wel weer open mogen. Dit is een zeer zorgelijke situatie. Wij zullen er alles aan doen om deze crisis te overleven en de dansschool, welke al sinds 1958 op de Kleine Oever is gevestigd, voor u en voor Meppel proberen te behouden. Wij houden u op de hoogte.

Blijf gezond en hopelijk tot snel!

Mvg,

Henk Peter

Ps. De hele kalender voor de danslessen en dansavonden komt voorlopig te vervallen. Natuurlijk blijven de nog te geven lessen staan. Zodra er weer zicht is op het hervatten van de lessen zal ik een nieuwe agenda publiceren.


Update 12-01-2021

Zoals door premier Rutte is meegedeeld zal de lockdown in ieder geval tot 9 februari worden verlengd. Dat wil zeggen dat de dansschool voorlopig dicht moet blijven. Dit is wederom een heel zware tegenvaller.

De hele kalender voor de danslessen en dansavonden komt voorlopig te vervallen. Natuurlijk blijven de nog te geven lessen staan. Zodra er weer zicht is op het hervatten van de lessen zal ik een nieuwe agenda publiceren.

Het is dus nog even doorbijten, blijf gezond en hopelijk tot snel!

Mvg,

Henk Peter

 


Update 14 december 2020

Lockdown ook voor dansschool…

Wederom zijn we aan de beurt en dienen wij vanaf maandagavond 14 december 24.00 uur de deuren te sluiten tot nader order. Wij vinden dat niet alleen vervelend voor onszelf maar ook zeker voor u. Wij gaan ons best doen om een aantal online lessen te verzorgen over houding, techniek, andere dans-gerelateerde onderwerpen en natuurlijk Urban Latin Fit. Hier zullen wij u eind deze week nader over informeren.

Voor nu wensen wij u heel fijne feestdagen en een goede jaarwisseling. Blijf gezond en tot volgend jaar!

Mvg,

Henk Peter & Team


Update 1 december 2020

Moet ik tijdens het sporten een mondkapje op?

Nee, tijdens het sporten hoeft u geen mondkapje op. In de hal, kleedkamers en andere ruimtes geldt het advies wel.

Wordt geadviseerd om een mondkapje te dragen als ik binnen aan het sporten ben?

Nee, niet als u aan het sporten bent. Als u klaar bent met sporten, wordt geadviseerd zo snel mogelijk een mondkapje op te zetten.

Wordt geadviseerd om tijdens het fitnessen een mondkapje te dragen?

Nee, tijdens het fitnessen niet. Als u de fitnessruimte verlaat, wordt wel geadviseerd om een mondkapje te dragen.

BRON: Pagina Rijksoverheid


Update 12 november 09.40 uur

Aan alle leerlingen van The Ballroom Meppel,

Vooruitlopend op de persconferentie van dinsdag 17 november a.s. delen wij u mede dat alle dans- en Urban-lessen zullen worden hervat vanaf woensdagochtend 18 november 09.00 uur. De lestijden zijn ongewijzigd.

Tevens kunnen wij u met trots meedelen dat ons nieuwe luchtbehandelingssysteem in bedrijf is gesteld, wat ervoor zorgt dat er nog meer frisse lucht in de zaal aanwezig is.

Wij blijven werken aan uw veiligheid. Tot volgende week!

Mvg,

Henk Peter & team.

Ps. Het Danscafé op 14 november en workshop Bachata op 21 nov komen te vervallen.


Update: 3 november 23.15 uur

Aan alle leerlingen van The Ballroom Meppel,

Weer een teleurstelling… het kabinet heeft besloten om alle groepslessen in sportscholen tijdelijk te verbieden. Gezien wij met de dansschool onder de sportscholen vallen, moeten wij dus ook weer noodgedwongen de deur sluiten. Hier is als goedwillende ondernemer niet tegen te vechten. Wij doen er alles aan om u in beweging te houden in een veilige omgeving met goede ventilatie…en weer worden we keihard geraakt door deze maatregelen.

Wij hebben dan ook besloten om alle groepslessen per direct, lees dinsdagavond 24.00 uur, op te schorten tot nadere berichtgeving. Over privélessen zullen wij u nog berichten of deze wel zijn toegestaan en door kunnen gaan.

Wij zullen u op de hoogte houden van de ontwikkelingen via de mail en via onze website. Blijf gezond en tot gauw!

Met vriendelijke groet,

Henk Peter & Team.

Ps. De incasso van de Urban Latin Fit zal worden uitgesteld!


Update 14 oktober.

Lees hier het laatste nieuws en de manier waarop we verder gaan. Let op: Bij vermeende klachten blijft u thuis!

Coronabrief website 14 okt 22.00 uur


13-10-2020

Beste leerling,

Nederland zit weer in een gedeeltelijke lockdown. Wat dit voor gevolgen heeft voor de dansschool is nog niet helemaal te overzien. Samen met Dansondernemers Nederland ben ik dit aan het uitzoeken voor de gehele sector dans.

Maar vooralsnog gaan alle lessen van woensdag 14 oktober gewoon door! 

Wat er gebeurt vanaf het ingaan van de gedeeltelijke lockdown en wat dit voor consequenties heeft voor de lessen vanaf donderdag 14 oktober hoort u zo spoedig mogelijk van mij. Blijf uw mailbox in de gaten houden!!

Met vriendelijke groet,

Henk Peter Vos


 

Update RIVM: https://www.rivm.nl/coronavirus-kaart-van-nederland

 

Klik hier om in te schrijven....